Cumhuriyetimizin 99. Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladık

"Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir" Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu ve özgürce düşünebilen yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında, her türlü imkânsızlıklara rağmen istiklal mücadelesi uğrunda canlarını veren ecdadımız, zorlukların üstesinden gelerek şanlı tarihimizde büyük bir destan yazmıştır. Bu destansı mücadeleyi anmak ve cumhuriyetimizin önemini bir kez daha vurgulamak amacıyla ilçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 99. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İlk tören; bir önceki gün, ilçe merkezimizdeki Atatürk Anıtı´na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Daha sonra 29 Ekim Cuma günü Abana Meydanında devam eden törende Kaymakamımız Sayın Salih AĞAR tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak halkımızın ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladı. Öğrencilerimiz şiirlerini okudu,. Ortaokul öğrencilerimiz tarafından hazırlanan koro  ve lise öğrencilerimizin bando takımı ile törenimiz sona erdi.

30-10-202230-10-202230-10-202230-10-202230-10-202230-10-202230-10-2022